Pigmentering

Hva er Pigmentflekker

Pigmentflekker, også kjent som hyperpigmentering, er mørkere områder på huden som oppstår som et resultat av en overproduksjon av melanin. Melanin er pigmentet som gir farge til huden, og når det produseres i overskudd på visse områder, kan det føre til dannelse av pigmentflekker.

Det er forskjellige årsaker til pigmentflekker, inkludert solskader, hormonelle endringer (f.eks. under graviditet eller ved bruk av prevensjonsmidler), aldring, akne, inflammatoriske hudtilstander og arvelighet.


Metoder for å fjerne Pigmentflekker

  • Bruk av topiske blekemidler: Det finnes hudkremer og serumer som inneholder ingredienser som hydrokinon, retinoider, C-vitamin, kojinsyre eller glykolsyre. Disse produktene kan bidra til å redusere pigmentflekker ved å hemme melaninproduksjonen eller eksfoliere det øverste laget av huden.
  • Kjemiske peeling: En kjemisk løsning påføres huden for å fjerne det øverste laget og stimulere vekst av ny, frisk hud. Dette kan bidra til å redusere synligheten av pigmentflekker over tid.
  • Laserbehandling: Laserbehandling bruker intens lysenergi til å målrette og bryte ned melaninet i pigmentflekkene. Dette kan bidra til å jevne ut hudtonen og redusere synligheten av flekkene.

Hvor mange behandlinger er nødvendig?

Antallet behandlinger som kreves for å fjerne pigmentering med laser kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert type og alvorlighetsgrad av pigmentering, individuell respons på behandlingen, samt hvilken type laser som brukes. Vanligvis vil flere behandlinger være nødvendig for å oppnå optimale resultater.

For mindre pigmentflekker kan noen få behandlinger være tilstrekkelig, kanskje 1-2 behandlinger. Mer omfattende eller dypere pigmentering kan kreve flere behandlinger, kanskje 2-4 eller flere. Behandlingene blir vanligvis utført med noen ukers eller måneders mellomrom for å gi huden tid til å helbrede og for å vurdere responsen på behandlingen.


PRISLISTE

En pigmentflekk

1000,- NOK

Ansikt

2000,- NOK

Ansikt og hals

3000,- NOK

Brystparti

2500,- NOK

Hender

2000,- NOK

Lite område (opp til 5x5 cm)

1800,- NOK