Restylane: Alt du trenger å vite

17.05.2023

Hva er Restylane?

Restylane er en serie av hyaluronsyrebaserte ansiktsfillere som brukes til å glatte ut rynker og gi volum til kinnene og leppene. Hyaluronsyre finnes naturlig i huden vår, spesielt i bindevevet. Restylane brukes vanligvis i kinnene, leppene, nasolabiale folder og rundt munnen. Produktet ble godkjent av det amerikanske legemiddeltilsynet (FDA) i 2003.

Hvordan fungerer Restylane?

Restylane virker ved å tilføre huden naturlig hyaluronsyre. Hyaluronsyre er en substans som bidrar til fuktighet, volum og elastisitet i huden. Ettersom vi blir eldre, reduseres produksjonen av hyaluronsyre i huden, noe som kan føre til dannelse av rynker, folder og tap av ansiktsvolum.

Når Restylane injiseres i huden, tiltrekker hyaluronsyremolekylene seg og binder til vannmolekyler, noe som skaper en fyllende effekt. Dette bidrar til å jevne ut rynker og tilføre volum til de behandlede områdene, som for eksempel kinnene, leppene og nasolabiale folder. Resultatene er umiddelbare, og effekten kan vare i flere måneder, avhengig av hvilket spesifikt Restylane-produkt som brukes og individuelle faktorer.

I tillegg stimulerer Restylane produksjonen av kollagen, et protein som gir strukturell støtte til huden. Dette bidrar til å forbedre hudens tekstur og elastisitet over tid.

Det er viktig å merke seg at Restylane kun skal administreres av kvalifisert medisinsk personell, for eksempel en kosmetisk sykepleier eller lege, for å sikre trygg og effektiv behandling.

Prosedyre for Restylane 

Prosedyren for Restylane-behandling involverer vanligvis følgende trinn:

 1. Konsultasjon: Du vil først ha en konsultasjon med en kvalifisert medisinsk profesjonell, for eksempel en hudlege eller kosmetisk sykepleier. Under konsultasjonen vil du diskutere dine ønsker og forventninger, og legen vil vurdere om Restylane er egnet for deg.
 2. Rengjøring: Området som skal behandles, vil bli grundig rengjort for å fjerne smuss og bakterier.
 3. Lokalbedøvelse: Avhengig av området som skal behandles og din smerteterskel, kan en lokalbedøvelse eller numbing cream bli påført for å gjøre behandlingen mer behagelig. Dette vil bidra til å minimere eventuelle ubehag under injeksjonen.
 4. Injeksjon: Restylane vil bli injisert i de spesifikke områdene som skal behandles. Legen vil bruke en tynn nål eller en kanyle for å injisere Restylane i riktige lag av huden eller underliggende vev, avhengig av behandlingsområdet og målene dine.
 5. Massasje og justering: Etter injeksjonen kan legen massere området forsiktig for å jevne ut Restylane-gelen og sikre riktig fordeling. Dette bidrar til å oppnå ønsket resultat.
 6. Etterbehandling: Etter prosedyren vil du bli gitt instruksjoner om eventuelle etterbehandlingsrutiner eller omsorg for de behandlede områdene. Du kan oppleve noe hevelse, rødhet eller ømhet, men dette er vanligvis midlertidig og avtar i løpet av noen dager.

Det er viktig å følge behandlerens instruksjoner nøye og ta eventuelle anbefalte medisiner eller bruk av kjøling etter behov for å optimalisere resultatene og minimere risikoen for bivirkninger.

Bruksområder

Restylane kan brukes til å behandle forskjellige områder på ansiktet og noen ganger andre deler av kroppen. De vanligste områdene som kan behandles med Restylane inkluderer: 

 1. Lepper: Restylane kan brukes til å gi leppene mer volum, definisjon og form. Det kan også bidra til å redusere fine linjer rundt leppene, kjent som "røykerynker" eller "leppelinjer".
 2. Nasolabialfolder: Dette er linjene som strekker seg fra nesevingene ned til munnviken. Restylane kan bidra til å fylle ut og glatte ut disse foldene, noe som gir et mer ungdommelig utseende.
 3. Marionettlinjer: Dette er linjene som går fra munnviken ned mot haken. Restylane kan bidra til å redusere synligheten av disse linjene og gi en mer løftet og jevnere utseende til underansiktet.
 4. Tårefurer: Disse linjene er plassert under øynene og kan gi et trett eller aldrende utseende. Restylane kan bidra til å redusere synligheten av tårefurene og gi en friskere og mer opplagt utseende.
 5. Kinnben og kinnvolum: Restylane kan brukes til å gi mer volum og definisjon til kinnbenene, noe som kan gi en mer ungdommelig og opphøyet utseende til ansiktet.

Bivirkninger 

Som med enhver medisinsk prosedyre, er det også noen risikoer og bivirkninger forbundet med Restylane-behandling. Noen av de vanligste bivirkningene inkluderer:

 1. Rødhet, hevelse eller sårhet på injeksjonsstedet: Dette er vanlige og midlertidige reaksjoner som vanligvis forsvinner i løpet av noen dager etter behandlingen.
 2. Blåmerker: Noen mennesker kan oppleve blåmerker rundt injeksjonsstedet. Dette er også vanligvis midlertidig og forsvinner over tid.
 3. Kløe eller ubehag: Noen pasienter kan oppleve kløe eller ubehag på injeksjonsstedet. Dette bør avta etter noen dager.
 4. Asymmetri eller uønsket resultat: Det er en liten risiko for at resultatet kan være asymmetrisk eller ikke oppfylle dine forventninger. Dette kan skyldes individuelle forskjeller i anatomi og respons på behandlingen.
 5. Infeksjon: Selv om det er sjeldent, er det en teoretisk risiko for infeksjon på injeksjonsstedet. Det er viktig å sørge for at behandlingen utføres av en kvalifisert og erfaren helsepersonell for å minimere denne risikoen.

Det er også viktig å merke seg at personer med spesifikke medisinske tilstander eller allergier kan ha en høyere risiko for komplikasjoner eller bivirkninger. Det er derfor viktig å diskutere din medisinske historie og eventuelle bekymringer med en kvalifisert medisinsk profesjonell før du gjennomgår Restylane-behandling.

Husk at bivirkninger og risikoer ved Restylane-behandling er generelt milde og midlertidige. De fleste mennesker opplever en trygg og vellykket behandling når det utføres av en erfaren helsepersonell.

Hva kan du forvente? 

 1. Umiddelbare resultater: Du vil merke en umiddelbar forbedring i utseendet ditt etter behandlingen. Restylane fyller øyeblikkelig opp volumet og glatter ut rynker og linjer.
 2. Mulige bivirkninger: Du kan oppleve noe rødhet, hevelse eller ømhet på injeksjonsstedet umiddelbart etter behandlingen. Dette er vanligvis midlertidig og forsvinner vanligvis i løpet av noen dager. Noen mennesker kan også oppleve blåmerker, kløe eller ubehag på injeksjonsstedet.
 3. Aktivitetsbegrensninger: Du kan vanligvis gå tilbake til normale aktiviteter umiddelbart etter behandlingen. Unngå imidlertid kraftig trening, eksponering for ekstrem varme eller kulde, og massering av området de første dagene for å minimere risikoen for komplikasjoner.
 4. Langvarige resultater: Effekten av Restylane varer vanligvis i flere måneder, avhengig av faktorer som behandlingsområdet og din individuelle respons. Etter hvert som hyaluronsyren brytes gradvis ned i kroppen, kan du legge merke til at resultatet avtar. For å opprettholde resultatet, kan det være nødvendig med jevnlige vedlikeholdsbehandlinger.
 5. Oppfølgingssamtale: Det kan være lurt å planlegge en oppfølgingssamtale med din behandler for å evaluere resultatene og diskutere eventuelle spørsmål eller bekymringer du måtte ha.

Husk at hver persons opplevelse etter Restylane-behandling kan variere. Det er viktig å følge instruksjonene fra din behandlende helsepersonell og kontakte dem hvis du opplever uventede eller vedvarende bivirkninger.